Oierii reiau protestele, doresc blocarea drumurilor nationale!

Spune-le si prietenilor tai:

Oierii reiau protestele! Sindicatul National al Crescatorilor de Ovine si Caprine, afiliat la Agrostar, anunta pregatirea unui nou protest deoarece intelegerea incheiata intre oieri si parlament din decembrie anul trecut nu a fost respectata.

Oierii reiau protestele deoarece anul trecut, reprezentantii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si cei ai Ministerului Mediului au decis schimbarea legii 407/2006 fara a consulta si crescatorii de ovine. Modificarile care au avut loc au fost (a) interzicerea pasunatului in perioada 6 decembrie – 24 aprilie si (b) limintarea numarului de caini pe care un cioban poate sa-i aiba (6 la munte, 4 in zona de deal si 3 la campie). Crescatorii de ovine nu sunt de acord cu aceasta modificare si considera ca ei ar trebui sa aleaga cati caine sa le pazeasca turma.

Avand in vedere faptul ca nu s-a respectat intelegerea din 15 decembrie 2015 dintre membrii guvernului si reprezentantii Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine si Caprine, oierii cer demisia directorului Directiei Zoohtenice din cadrul Ministerului Agriculturii, Gheorghe Neata, pe care il considera responsabil de aprobarea unor schimbari fara consultarea crescatorilor de ovine. Acestia afirma ca Gheorghe Neata nu este la prima abatere cand vine vorba de schimbarea unor legi fara a consulta crescatorii de ovine.

De asemenea, oierii cer o intalnire cu premierul Dacian Cioros deoarece promisiunile facute nu au fost respectate si in functie de rezultatul demersurilor, se va stabili si calendarul protestelor, declara directorul Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine si Caprine.

Ati fost afectat in vreun fel de aceste modificari? Spuneti-va parerea!

 

Spune-le si prietenilor tai:
Postari Recomandate