Influenta ingrasamintelor asupra recoltelor

Spune-le si prietenilor tai:

Daca ingrasamintele sunt administrate corect, plantele au parte de o crestere corecta, acesta este influenta ingrasamintelor asupra recoltelor.

influentarea ingrasamintelor

Ca sa aiba parte de o dezvoltare armonioasa, plantele au nevoie de un complex de substante nutritionale. In postarea anterioara am discutat importanta fiecarui element in parte, efectele benefice care le au dar si efectele nocive care sunt atrase de lipsa lor.

Daca ingrasamintele sunt administrate corect, plantele au parte de o crestere corecta  care duce la o recolta mai bogata.

Azotul, Fosforul si Potasiul sunt elementele nutritionale principale de care culturile au nevoie pentru o recolta bogata. Folosirea in cantitati optime a fiecaruia in parte are influenta asupra cantitatii colectate la hectar.

Azotul este cel mai important dintre elementele nutritive si are cel mai important rol in cresterea productiei. El intra in componenta aminoacizilor care sunt fundamentul activitatilor vitale ale plantelor. Astfel folosirea numai a unui singur Kilogram la hectar a ingrasamintelor care contin azot poate avea un impact destul de mare asupra culturilor. Azotul are cel mai mare impact asupra culturilor de rosii si cartofi. Administrand un singur kg de azot la un hectar, cultura poate creste cu pana la 80 de kg. La ardei si la sfecla poate creste cu pana la 60 kg/ha. Viile si culturile de cereale beneficiaza si ele de o crestere cu pana la 15 kg la 1kg de azot administrat pe un hectar.

Fosforul este elementrul nutritiv care are un rol crucial in dezvoltarea radacinilor plantelor. Administrarea unui Kilogram de fosfor la un hectar, va aduce cu pana la 70 de kg in plus la recoltarea sfeclei de zahar, pana la 60 de kg la rosii, 45 kg la cartofi, 20 la ardei si pana la 8 kg la cereale si castraveti.

Potasiul este al treilea element nutritiv de care plantele au nevoie sa se  dezvolte armonios.  El contribuie la metabolismul glucidelor, la fotosinteza si la respiratia plantelor. Potasiul este un nutret important in culturile de  cartofi, sfeclă, lucernă, tomate, arbuşti şi pomi fructiferi. La un kg de potasiu administrat la hectar, castravetii si rosiile dau randament cel mai mult, productia crescand cu pana la 60 de kg. La sfecla si la cartofi productia creste cu pana la 30 de kg pe ha.

Este important ca ingrasamintele sa fie administrate in asa fel incat patul germinativ sa aiba substantele nutritionale necesare pentru vegetatia care urmeaza sau este deja plantata.

 

Spune-le si prietenilor tai:
Postari Recomandate