Garantia legala de conformitate si conventionala

Pentru a evita orice dubii si confuzii cu privire la utilajele si echipamentele comercializate de noi, IPB Agro in baza legislatiei in vigoare ofera clientului la fiecare produs achizitionat garantia conformitatii acestuia.

Garantia legala de conformitate intra in vigoare in urmatoarele cazuri:

  • Cand clientul a constatat dupa data cumpararii ca produsele cumparate de la noi nu corespund descrierii tehnice facute de noi si nu au aceleasi calitati sau caracteristici referitoare la performantele normale /randament cum sunt produsele prezentate ca si mostra sau model pe care dumneavoastra le asteptati.
  • Daca in declaratiile publice, reclame, prezentari, expozitii, etc. am prezentat anumite caracteristici si performante ale produselor si in realitate cand ati cumparat produsele noastre nu au sunt asa cum ati aflat si va asteptati.

Nu se considerãm ca existã lipsa de conformitate dacã în momentul încheierii contractului de vânzare-cumpãrare, ati cunoscut sau nu puteati, în mod rezonabil, sã nu cunoasteti lipsa de conformitate sau dacã lipsa de conformitate este cauzatã de materialele furnizate de d-voastra.
De asemenea nu consideram lipsa de conformitate daca pe raspunderea sa, clientul a instalat sau a pus in functie utilajul fara inteventia noastra.
Modalitatea de acordare a garantiei legale de conformitate este aducerea produsului la conformitate, fãrã platã, prin reparare sau înlocuire, în functie de optiunea clientului.
Clientul poate alege liber între reparare si înlocuire, cu conditia ca modalitatea aleasã pentru aducere la conformitate sã nu fie disproportionatã sau imposibilã.
Teremenul de garantie legala este de 2 ani pentru persoanele fizice si 1 ani pentru persoanele juridice.

Garantia comercialã sau conventionalã

In anumite circumstante si imprejurari deosebite pentru diferite produse, IPB Agro poate oferi clientilor in mod voluntar si alte tipuri de garantii suplimentare sau extinse care odata acordata devine obligatorie pentru noi.
Garantia noastra comerciala variaza in functie de produs, perioada si alte caracteristici, intre 2 luni si 5 ani, conditiile de acordare sunt atasate produsului respectiv.